0895 05 23 05 0893 55 01 94

Гватемала, Хондурас, Белиз и Панама!

Продължителност: 17 дни / 15 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: E-185

Маршрут: София – Гватемала сити – Антигуа - Чичикастенанго - Панахачел – Сантяго Атитлан – Сан Хуан ла Лагуна – Санта Катарина Палопо – Сан Антонио Палопо – Гватемала сити – Копан – резерват Макау Маунтин – Пуерто Бариос – Ливингстън – Рио Дулсе – Флорес – Тикал – Яшха – Мелчор де Менкос – Белиз сити – Сан Педро – Хол Чан – Панама сити - София

Дати на отпътуване: 17.03.2023

Цена от: 8645 лв.
Дата Цена Резервирай
17.03.2023 от 8645 лв. резервацияПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!
 
Ден 1 /17.03.2023 г./ София

Отпътуване от София за Гватемала сити. Пристигане. Трансфер. Настаняване и нощувка.

Ден 2 /18.03.2023 г./ Гватемала сити - Антигуа/ закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отпътуване към Антигуа. Заобиколена от три величествени вулкана, старата столица на централна Америка е изстрадала по-време на своята история многобройни естествени катаклизми: заметресения, наводнения, вулканични изригвания. Сутринта обиколка на града, който наброява 30 манастира и 1 катедрала. Павираните улици минават покрай колониалните къщи с цъфнали вътрешни дворове. Ще се разходим покрай аркадите на централния парк, като наблюдаваме в далечината вулканите Фуего (огън), Агуа (вода) и Акатенанго. Красивата Антигуа не остава безразличен нито един свой посетител. Обяд. Свободно време за разходка и доопознаване на красивия колониален град. Вечеря. Нощувка в Антигуа.

Ден 3 /19.03.2023 г./ Антигуа – Чичикастенанго - Панахачел /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отпътуване към Чичикастенанго и неговия прочут пазар в четвъртък и неделя. Индианците Какчикел слизат 2 пъти седмично от околните села, за да предложат на пазара своите стоки. Жените изработват традиционната бродирана дреха хуипил, символизираща сезоните в календара на Маите. В тези пазарни дни градът се превръща в истиснки калейдоскоп от цветове и аромати. В центъра за селото шаманите извършват пречистващи ритуали на стълбите на църквата с благовония и се отдават на типични за маите ритуали. Обяд. Спускаме се към езерото Атитлан, едно от най-емблематичните места в Гватемала. Кацнало между три вулкана на 1600 м.н.в  то предлага великолепни гледки. Малките селца, които обрамчват езерото много често могат да бъдат достигнати само с кораб. Постоянните празници и пазари са дълбоко вкоренени в местните традиции. Пристигане в Панахачел. Вечеря. Нощувка в Панахачел.

Ден 4  /20.03.2023 г./ Панахачел – Сантяго Атитлан – Сан Хуан ла Лагуна - Панахачел /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Този ден е посветен на плаване по езетото Атитлан и на посещение на типичните села на маите. Отпътуване с корабче към селата Цутухил на езерото Атитлан. Индианците цутухил съставляват една от всички двадесет и една етнически групи на маите в Гватемала. Те се срещат само в ограничен кръг села в ЮЗ част на езерото Атитлан. Акостираме в Сантяго Атитлан, посещение на селището и запознанство с любопитния синкретичен култ. Колкото добър, толкова и лош, Максимон е колкото обожествяван толкова и всяващ страх. Местните селяни му поднасят дарове под формата на цигари, алкохол и пари. Продължаваме с корабче към Сан Хуан ла Лагуна. Обяд в местно семейство. Посещение на малкото селище на маите. Кооперативът на жените-тъкачки отваря врати, за да обясни техниките на естествените багрила и трационното тъкачество. Привличат вниманието също така наивни рисунки, изобразяващи сцени от ежедневието в района. Вечеря. Нощувка в Панахачел.

Ден 5 /21.03.2023 г./  Панахчел – Санта Катарина Палопо – Сан Антонио Палопо – Гватемала сити /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отпътуване към селата Санта Катарина Палопо – Сан Антонио Палопо на бреговете на езерото Атитлан. Жителите на тези красиви селца се препитават основно със земеделие, риболов и тъкачество. Занаятчиите в Сан Антонио са известни с изключителните си умения в изработването на керамика. От 2016 г. един проект на областта си е поставил амбициозната задача да пребоядиса постепенно къщите на Санта Катарина в цветовете на местната носия – наситено синьо с традиционни мотиви. Трансфер за Гватемала сити. Вечеря. Нощувка в Гватемала сити.

Ден 6 /22.03.2023 г./ Гвателама сити - Копан /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Панорамна екскурзия на историческия център на Гватемала сити. Посещение на гигантската релефна карта, техническо чудо от началото на века, простираща се на 1800 кв.м. и даваща великолепна представа за страната и нейните вулкани. Продължаваме към Копан /Хондурас/. Свободно време в края на деня за разходка из очарователното селище Копан. Вечеря. Нощувка в Копан.

Ден 7  /23.03.2023 г./  Копан -  Макау Маунтин  - Копан /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Посещение на археологическия обект Копан. Градът е достигнал значителен културен и научен възход повреме на своя апогей през VII век. Великолепният бароков стил, склуптурите и стелите с фини орнаменти го превръщат в един от най-зрелищните обекти на маите. Друг интересен за отбелязване момент е наблюдението на птиците в археологичния резерват. Обяд. Следобед се отправяме към  Макау Маунтин. Този тропически птичи резерват работи за защитата и възпроизводството на защитени видове. Ще наблюдаваме тукани и многоцветни папагали Ара. Издигнатите понтони дават възможност за наблюдение на птиците от непосредствена близост. Възможност за къпане в близката река. Вечеря. Нощувка в Копан.

Ден 8 /24.03.2023 г./ Копан – Пуерто Бариос - Ливингстън /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отпътуване към Пуерто Бариос, където се качваме на кораб в посока Ливингстън. Започваме да усещаме атмосферата на Карибите. Достигаме до селището Ливингстън. Част от местното население произхожда от етническата група гарифуна, наследници на черни роби. Констрастът с останалата част от страната е впечатляващ. Вечеря. Нощувка в Ливингстън.

Ден 9 /25.03.2023 г./ Ливингстън – Рио Дулсе – Флорес /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Красива разходка с кораб по Рио Дулсе. Ще пресечем каньон и ще се изкъпем в топли минерални извори. Достигаме до селището Рио Дулсе, където многобройни платноходки идват да хвърлят котва. Посещение на крепостта Сан Фелипе, построена през XVII век, за да спре постоянните атаки на пиратите. Продължаваме към Флорес, разположен в сърцето на Петен. Вечеря. Нощувка във Флорес.

Ден 10 /26.03.2023 г./  Флорес – Тикал – Флорес /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Този ден е посветен на изучаването на впечетляващия град Тикал, построен IV век преди Христа. Градът достига своя апогей между III и IX век от нашата ера. Около 3000 структури изникват в тропическата гора в една наистина мистична атмосфера. Храмът на Големия ягуар е разположен срещу този на Маските на големия площад, невралгичен център на града. Със своите 65 метра височина Храмът на змията е бил най-високата сграда в Новия свят чак до XIX век. Природата оставя впечатление, че поглъща посетителите в археологическия резерват. Срещат се маймуни-паяци, фазани, тукани и други многоцветни папагали. Виковете на крещящите маймуни се чуват далече наоколо, а ароматите на лиани и коренища удивяват пътешествениците. През 2017 год. нови археологически техники дават възможност на множество храмове, погълнати в джунглата, да излязат на бял свят. Тикал не е спрял да разкрива своите мистерии…
Завръщане във Флорес разположен на полуострова в езерото Петен Ица. Вечеря. Нощувка във Флорес.

Ден 11 /27.03.2023 г./ Флорес - Яшха - Флорес  /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Свободна сутрин на езерото Петен Ица. Отпътуване за Яшха, „зелена вода“ на езика на маите. Градът е разположен на бреговете на езерото Яшха, което е осигурявало питейна вода за народа на маите. Разходка по пътеките на този огромен обект, който е относително слабо посещаван. Не бива да пропуснем и залеза на слънцето с гледка към езерото от храма на Лас Манос Рохас. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Флорес.

Ден 12 /28.03.2023 г./ Флорес – Мелчор де Менкос – Белиз сити – Сан Педро  /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Трансфер до Мелчор де Менкос на границата с Белиз. Продължаваме към Белиз сити. Трансфер с корабче до Сан Педро (1:30 мин). Сух-пакет за обяд. Кий Амбъргри е една от най-красивите туристически дестинации в Белиз със своите приказни плажове, лагуни и невероятен подводен свят. Свободно време за плаж с коктейл в ръка. Вечеря. Нощувка в Сан Педро на брега на океана.

Ден 13 /29.03.2023 г./  Сан Пердо /закуска, вечеря/

Закуска. Тур до морския резерват Хол Чан и алеята на акулите. Резрвата Хол Чан е едно от най-известните места за шнорхелинг в Белиз. Хиляди малки и големи риби населяват подводния резерват, включен в Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще наблюдаваме многоцветни тропически риби, мурени, скатове…Продължаваме към втория обект за шнорхелинг в алеята на акулите. Възможност за плуване с бебета акули (абсолютно безобидни).Свободно време за плаж.  Вечеря. Нощувка в Сан Педро на брега на океана.

Ден 14 /30.03.2023 г./ Сан Педро /закуска, вечеря/

Закуска. Свободен ден за плаж или възможност за полет над Голямата Синя дупка. Голямата Синя дупка е най-емблематичния природен обект в Белиз. Става дума за един подводен сенот, кухина във водата с 300 метра в диаметър и 124 метра дълбочина. През 1972 год. Жак Ив Кусто прави този обект известен, когато с Калипсо изпраща подводни снимки по целия свят. Полет с малко самолетче от 2 до 11 човека. От небесата се наблюдава лазурното море, кораловият риф, както и многобройните атоли. Накрая се появява Синята Дупка, като едно мистериозно наситено синьо око, което ни наблюдава от дълбините на океана. Продължителност на полета 1 час (доплаща се допълнително около 260 $). Вечеря. Нощувка в Сан Педро на брега на океана.

Ден 15 /31.03.2023 г./ Сан Педро - Белиз сити - Панама сити /закуска/

Закуска. Трансфер с корабче до Белиз сити. Трансфер до летище и отпътуване за Панама сити.  Пристигане в Панама сити, настаняване и нощувка.

Ден 16 /01.04.2023 г./  Панама сити /закуска, обяд/

Закуска. Отпътуване за Мирафлорес - шлюзовете на Панамския канал, където ни очаква разходка с корабче. Ще наблюдаваме преминаващите големи кораби и ще чуем историята на Панамския канал. Обяд. Следва пешеходна разходка из стария колониален град. Трансфер до летището. Отпътуване за България.

Ден 17 /02.04.2023 г. /  София /

Пристигане в София.

 
Възрастен в двойна стая
цена при 10 човека
Доплащане за единина стая цена при 10 човека
 
8645 лева

1670 лева


***АВТОРСКА програма на туристическа агенция ФЕНСИ холидейс! Всички права запазени! Копирането, неправомерното използване и разпространяването на текста не е позволено без разрешението на туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!***
 

Цената включва:
 • 15 нощувки;
 • 15 закуски;
 • 12 обяда;
 • 13 вечери;
 • Обиколки на:
 • Антигуа;
 • Гватемала сити;
 • Чичикастенанго;
 • Сантяго Атитлан;
 • Сан Хуан ла Лагуна;
 • Санта Катарина Палопо;
 • Сан Антонио Палопо;
 • Копан;
 • Макау Маунтин (резерват за тропически птици);
 • Ливингстън;
 • Флорес;
 • Тикал;
 • Яшха;
 • Панама сити.
 • Корабче по езерото Атитлан;
 • Корабче от Пуерто Бариос до Ливингстън;
 • Речен круиз по Рио Дулсе;
 • Корабче Белиз сити - Сан Педро – Белиз сити;
 • Екскурзия с корабче до морския резерват Хол Чан;
 • Корабче в Панамския канал;
 • Посещение на пазара в Чичикастенанго;
 • Посещение на крепостта Сан Фелипе;
 • Обиколка на старинната част на Панама сити;
 • Местни екскурзоводи по програмата;
 • Водач-преводач по време на цялото пътуване;
 • Индивидуален транспорт за групата;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с Асистанс и лимит 100 000 евро на човек, покриващ Ковид-19.
Цената НЕ включва:
 • Самолетни билети за международни полети София – Гватемала сити – Белиз сити – Панама сити – София (към днешна дата 02.11 – 1800 лева);
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори (170 лева);
 • Избор на място по международни полети;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Всичко, което не е изборено в цената включва;
 • При необходимост PCR тестове;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – около 65 лева;
 • Входно-изходни такси за Гватемала, Хондурас, Белиз и Панама;
Полет със самолет над Голямата Синя дупка – около 260 $.
Хотели по програмата:
 • Гватемала сити - Hôtel Stofella
 • Антигуа - Porta Hôtel Antigua
 • Панахачел - Posada don Rodrigo Panajachel
 • Копан - Hôtel Marina
 • Ливингстън - Posada el Delfin
 • Флорес - Isla de Flores
 • Сан Педро - Hôtel Sunbreeze
 • Панама сити - Best Western Zen Hotel


Резервация:
 • Депозит при подписване на договор в размер на 4000 лева;
 • Втори депозит в срок до 03.01.2023 г. в размер на 5000 лева;
 • Доплащане до пълния размер по договор до 15.02.2023 г.;
 • Валиден международен паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане;


Зaбележки:
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,
  е  възможно програмата да претърпи промяна. Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите. Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
 • Цената е валидна за група от минимум 10 туриста.
 • Срок за уведомяване за недостатъчен брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Цената е калкулирана при курс на долар спрямо лева 1,99. При промяна на курса с повече от 3%, ТО си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
Етикети гватемала екскурзия гватемала 2023 тайланд 2023 vacation екскурзия в гватемала екзотична екскурзия централна америка екзотична почивка плаж през есен 2023 екзотична почивка в хондурас почивка белиз панама 2023 гватемала белис хондурас и панама с група ексурзия панама хондурас ekskurzia exkurisia amerika pochivka panama почивка honduras меден месец amerika meden mesec организирана екскурзия организирана екскурзия белис самолетна почивка ekzotichna хондурас организирана почивка екзотично пътешествие меден месец група с водач на български самолетна почивка лицензиран туроператор туристическа агенция почивки и екскурзии екзотични почивки и екскурзии фенси холидейс туристическа агенция фенси холидейс луксозна почивка в чужбина почивка на полупансион туристическа агенция във видин туристическа агенция в софия туристическа агенция фенси холидейс туристическа агенция fancy holidays

Оферта № Е185

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти