0895 05 23 05 0893 55 01 94

Гранд тур на Тайланд за пътешественици! /потвърдена група с водач на български/

Продължителност: 15 дни / 13 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: E-184

Маршрут: София – Банкок - Дамноен Садуак – Аютая – Лопбури – Питсанулок – Сукотай – Чанг Рай - Златния триъгълник - Чанг Май - Дои Интанон - Пукет - Залив Панг Нга – о-ви Пи Пи – о-ви Симилан – Пукет - София

Дати на отпътуване: 25.02.2023

Цена от: 6930 лв.
Дата Цена Резервирай
25.02.2023 от 6930 лв. резервация


Гранд тур на Тайланд!
„Пътешествие из страната на усмивките“


15 дни/ 13 нощувки/ 12 закуски/ 10 обяда/ 13 вечери

София – Банкок - Дамноен Садуак – Аютая – Лопбури – Питсанулок – Сукотай – Чанг Рай - Златния триъгълник - Чанг Май - Дои Интанон - Пукет - Залив Панг Нга – о-ви Пи Пи – о-ви Симилан – Пукет - София

 
Период на пътуване: 25.02.2023 г. – 11.03.2023 г.

Ден 1 /25.02.2023 г./ София

Отпътуване от София за Банкок с полет на Qatar Airways в 16:35 ч.

Ден 2 /26.02.2023 г./ Банкок „ Градът на ангелите“/ вечеря/

Пристигане в Банкок в 12:40 ч., посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Транфер до пристана за вечерен круиз с бюфет по река Чао Прая. Нощувка в Банкок.

Ден 3 /27.02.2023 г./ Банкок „ Градът на ангелите“/закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Обзорна екскурзия на тайландската столица. Посещение на Кралския дворец с храма на Изумрудения Буда, Храма Ват По (храма на полегналия Буда, известен също със своята школа по традиционен тайландски масаж). Обяд в местен ресторант. Посещение на Храма на зората Ват Арун, разположен на брега на реката. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Банкок.

Ден 4 /28.02.2023 г./ Банкок /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Ранно отпътуване за плаващия пазар Дамуен Садуак, разположен на 80 км от Банкок. Посещение на фабрика за кокосова захар и обяд в местен ресторант. Завръщане в Банкок, свободно време за разходка и шопинг. Привечер трансфер до небостъргача Байок Скай за вечеря с панорамна гледка към града. Нощувка в Банкок.

Ден 5 /01.03.2023 г./ Аютая – Лопбури – Питсанулок /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отправяме се към архелогическия парк Аютая - една от старите столици. По пътя спираме за посещение на лятната кралска резиденция на крал Рама V (Банг Па Ин). Този крал, превърнал се в икона за тайландците, е бил изключително просветен монарх, превърнал се в символ на модернизма и отварянето на страната към Запада ( препоръчваме да гледате филма „Анна и Кралят“). Също така това е първия крал, който е премахнал робството. Следва посещение на архелогическия парк Аютая, който е в списъка на Юнеско.

Продължаваме към Лопбури. Обяд в местен ресторант. Фотосесия пред храма Сан Пракард, известен като храма на маймуните ( по време на Ковид маймуните, които преди това са били хранени от туристите, нападат многобройните квартали на града в търсене на храна. Регистрирани са множество нападения всеки ден, затова на този етап не се препоръчва доближаване до маймуните, тъй като са подивели и са носители на болести.) Продължаваме към Питсанулок. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Питсанулок.

Ден 6 /02.03.2023 г./ Питсанулок – Сукотай – езерото Паяо – Чанг Рай /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Посещение на храма Ват Махатат. Напускаме централните равнини на страната, за да се отправим към северните райони на Тайланд, минавайки през историческия парк Сукотай. Старата столица на кралство Сиам е била важен религиозен център в течение на цялата си история. В наши дни ние може да се любуваме на изключителните, достигнали до нас руини, класирани в световното наследство на Юнеско. Обяд в местен ресторант. Следва фотосесия край голямото езеро Паяо. Продължаваме към един от големите северни градове Чанг Рай. По пътя спираме на прословутия Бял храм, впечетляващ със своята архитектура. Той е олицетворение на съвременното разбиране за Доброто и Злото, на мъдростта на Будизма и Ада. Вечеря. Нощувка в Чанг Рай.

Ден 7 /03.03.2023 г./ Чанг Рай – Златен триъгълник - Чанг Май („ Розата на севера“) /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отправяме се към Златния триъгълник, това е район, който граничи с Мианмар, Лаос и великата река Меконг. До 60-те години той има тъжната слава на център за трафик на опиум. В последствие благодарение на далновидната политика на крал Рама X, местните планински племена се отдават на отглеждане на зеленчуци, плодове, чай и кафе. Среща с планински племена, които имат специален статут, поради факта, че през годините са обитавали различни съседни страни. Следва разходка с дългоопашата пирога, по река Кок. Спирка в селото Карен за запознанство с местните жители. Обяд в местен ресторант. Завръщане в Чанг Май. Вечеря. Нощувка в Чанг Май.

Ден 8 /04.03.2023 г./ Чанг Май – Дои Интанон – Чанг Май /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Отпътуване към планината Дои Интанон, намираща се на около 100 км от Чанг Май. Националният парк Дои Интанон се издига на 2575 метра н.в. и е най-високата планина в Тайланд. Това е една от най-предпочитаните дестинации за еко-туризъм в Тайланд – 306 вида птици обитават парка. Изклюително е и растителното многообразие. След като покорим върха, следва лека разходка сред приказния свят на родендроните. На около 2 км се издигат 2 елегантни пагоди, посветени на деветия наследник на трона на Сиам и на неговата съпруга. Те са олицетворение на съвременното тайландско изкуство. Вечеря и възможност за шопинг на прочутия нощен пазар на Чанг Май. Нощувка в Чанг Май.

Ден 9 /05.03.2023 г./ Чанг Май – резерват за слонове – ферма за орхидеи – Царството на тигрите - Чанг Май /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Сутринта е посветена на запознанство със слоновете. Този резерват не е типичното туристическо място, тук слоновете не се яздят. Това е мястото, където се подготвят за едни спокойни старини и където ще бъдат обгрижвани. Ще имате възможност да откриете заедно с местните как се хранят и какъв е техният ритъм на живот. А банята на слоновете е гвоздея на програмата. Посещение на ферма за орхидеи – орхидеята е емблематичното цвете в страната на усмивките. Посщение на зоологическия парк „ Царството на тигрите“. Завръщане в Чанг Май. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 /06.03.2023 г./ Чанг Май - Пукет /закуска, вечеря/

Закуска. Посещение на величествения храм Дои Сутеп, най-важния кралски храм на севера. Той се издига на 1034 местра н.в. и разкрива невероятна гледка на цялата околност. Посещение на занаятчийско село, където ще се запознаем с различките видове занаяти (изработване на ветрила, копринени тъкани, чадърчета). Трансфер до летище за полет Чанг Май – Пукет. Посрещане на летище и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Пукет.

Ден 11 /07.03.2023 г./ Пукет - Залив Панг Нга - Пукет /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Залива Панг Нга е разположен в Андаманско море между острова и провинция Пукет, както и брега на провинция Краби. Той е едно от местата, които задължително трябва да се посетят. Често сравняван със залива Халонг във Виетнам, той е известен със своите възхитителни пейзажи, формирани от карстови образувания, пещери и мангрови гори. Потегляме с автобус, а после с кораб в търсене на грандиозни пейзажи. Ще минем покрай прословитата скала на „Джеймс Бонд“, където е сниман фимът „Мъжът със златния пистолет“. Следва рибен обяд в ресторанта на наколното селище на рибарите мюсюлмани от Пание. Свободно време за обиколка по магазините. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Пукет.

Ден 12 /08.03.2023/ Пукет - Национален парк стровите Пи Пи – Пукет /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Националния парк на Ко Пи Пи е известен със своите кристално чисти води и спиращи дъха пейзажи. Потегляме със скоростна лодка към Пи Пи Дон и ще спрем в залива Мая, една изключителна лагуна обрамчена с карстови скали. Следва възможност за плуване и шнорхелинг, за наблюдение на богатат флора и фауна. След това се отправяме към остров Пи Пи Ле, където ще обядваме на плажа. Възможност за плажуване и почивка. Завръщане в Пукет. Вечеря. Нощувка в Пукет.

Ден 13 /09.03.2023 г./ Пукет - Островите Симилан + шнорхелинг - Пукет /закуска, обяд, вечеря/

Закуска. Вторият най-голям морски парк от нашето пътуване е Национален парк на островите Симилан. Този парк е разположен на север от Пукет. Отпътуваме с автобус, после със скоростна лодка. В района на островите следва възможност за плуване и шнорхелинг, след което по една малка пътека на един от островите стигаме на панорамна площадка, откъдето се разкрива великолепна гледка. Обяд и възможност за плажуване и шнорхелинг в кристално чистите води край острова. Вечеря. Нощувка в Пукет.

Ден 14 /10.03.2023 г./ Пукет /закуска, вечеря/

Закуска. Свободно време за разходка и шопинг. Късно освобождаване на стаите до 18:00 часа. Вечеря. Трансфер към летище Пукет за полет към България.

Ден 15 /11.03.2023 г./

Полет в 01:00 ч. Пукет – София. Пристигане в София на 11.03 в 12:35 ч.


Пакетна цена за програмата:
 
Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
6930 лева 7853 лева
 


 
***АВТОРСКА програма на туристическа агенция ФЕНСИ холидейс! Всички права запазени! Копирането, неправомерното използване и разпространяването на текста не е позволено без разрешението на туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!***
Цената включва:
 • Международни полети София – Банкок; Пукет – София с Катарски авиолинии с включен багаж ( чекиран багаж 25 кг) и летищни такси;
 • 1 Вътрешен полет с летищни такси и багаж ( чекиран багаж 20 кг и ръчен 7 кг) - Чанг Май- Пукет;
 • 13 нощувки в хотели 4* ( 3 нощувки в Банкок; 1 нощувка в Питсанулок; 1 нощувка в Чанг Рай; 3 нощувки в Чанг Май; 5 нощувки в Пукет ; късно освобождаване ден последен в Пукет;
 • 12 закуски;
 • 10 обяда;
 • 13 вечери – (вечерен круиз по Чао Прая с бюфет, бюфет и панорамна площадка на небостъргача Байок Скай);
 • Посещение на Кралския дворец и храма на Изумрудения Буда;
 • Пощсещение на храма на Полегналия Буда;
 • Посещение на храма за Зората;
 • Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак;
 • Посещение на Лятната кралска резиденция Банг Па Ин;
 • Посещение на Археологическия парк Аютая;
 • Посещение на Лопбури;
 • Посещение на храма на Ват Махатат в Питсанулок;
 • Посещение на Сукотай – страта столица на кралство Сиам;
 • Посещение на Белия храм;
 • Разходка из Чанг Рай;
 • Посещение на Златния триъгълник;
 • Разходка с дъгоопашата лодка по река Кок;
 • Среща с местни планиански племена;
 • Посещение на Национален парк Дои Интанон;
 • Посещение на резерват за слонове;
 • Посещение на ферма за орхидеи;
 • Посещение на Царството на тигрите;
 • Посещение на храма Дои Сутеп и занаятчисйко селище;
 • Разходка из Чанг Май;
 • Еднодневна екскурзия до залива Панг Нга;
 • Еднодневна екскурзия до островите Пи Пи с шнорхелинг;
 • Еднодневна екскурзия до островите Симилан с шнорхелинг;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с Асистанс и лимит 50 000 евро на човек, покриващ Ковид-19.
Цената НЕ включва:
 • Бакшиши за местни екскурзовод и шофьор (150 лева);
 • Виза за Тайланд;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Всичко, което не е изборено в цената включва;
 • При необходимост PCR тест в България;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – около 65 лева;

Полетни детайли:
QR 228 25FEB София - Доха 16:35 - 22:15 QR 836 26FEB Доха - Банкок 02:20 - 12:40
QR 841 11MAR Пукет - Доха 01:00 - 04:00 QR 227 11MAR Доха - София 08:30 - 12:35


 

Хотели по програмата:
 • Банкок – Hotel Amara Bangkok
 • Питсанулок - Topland Hotel
 • Чанг Рай - Wiang Inn
 • Чанг Май - Baan Thai Village
 • Пукет - Grand Mercure Patong

Резервация:
 • Депозит при подписване на договор в размер на 2000 лева;
 • Втори депозит в срок до 01.12.2022 г. в размер на 2000 лева;
 • Доплащане до пълния размер по договор до 05.01.2023 г.;
 • Валиден международен паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане;

Зaбележки:
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна. Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите. Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.
 • Цената е валидна за група от минимум 10 туриста.
 • Срок за уведомяване за недостатъчен брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Цената е калкулирана при курс на евро спрямо лева 1,95583. При промяна на курса с повече от 3%, ТО си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Етикети тайланд тайланд 2023 тайланд 2023 thailand vacation екскурзия в тайланд екзотична екскурзия екзотична почивка плаж през есен 2022 островът на джеймс бонд палми maya bay посещение на остров фи фи phang nga и ao lu екскурзия до бангкок екзотична почивка в тайланд почивка на патая остров ко лан тайланд 2023 тайланд с група ексурзия тайланд tailand ekskurzia exkurisia tailand pochivka tajland почивка тайланд меден месец тайланд meden mesec tailand дамноен садуак организирана екскурзия организирана екскурзия тайланд самолетна почивка тайланд пукет организирана почивка пукет самолетна почивка почивка на остров пукет екзотично пътешествие меден месец група с водач на български самолетна почивка лицензиран туроператор туристическа агенция почивки и екскурзии екзотични почивки и екскурзии фенси холидейс туристическа агенция фенси холидейс луксозна почивка в чужбина почивка на полупансион туристическа агенция във видин туристическа агенция в софия туристическа агенция фенси холидейс туристическа агенция fancy holidays

Оферта № Е184

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти