0895 05 23 05 0893 55 01 94

Китай, Хонконг и Макао - драконите на Изтока! /20.03.2020 – 01.04.2020 г./

Продължителност: 13 дни / 10 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: E-93

Маршрут: София → Доха → Пекин → Сиян → Лоян → Шанхай → Хонг Конг → Макао → Доха → София

Дати на отпътуване:

Цена от: 5704 лв.
Дата Цена Резервирай

 

 ДЕН 1   /20.03.2020/  СОФИЯ

Полет от София с АК“Qatar Airways”  в 22:35 ч. Кацане в Доха в 04.15 ч.


 ДЕН 2   /21.03.2020/  ПЕКИН  /вечеря/

Полет от Доха в 11.00 ч. и кацане в Пекин в 23.50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Нощувка.


 ДЕН 3   /22.03.2020/  ПЕКИН  /закуска и вечеря/

Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.


 ДЕН 4   /23.03.2020/  ПЕКИН  /закуска и вечеря/

Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.


Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).
Вечеря и нощувка.


 ДЕН 5   /24.03.2020/ ПЕКИН → ЛОЯН  /закуска и вечеря/

Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч ( часовете подлежат на препотвърждение ). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.


 ДЕН 6   /25.03.2020/  ЛОЯН → СИЯН  /закуска и вечеря/

Закуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря, след което настаняване в хотел SkyTel Xian или подобен 4*. Нощувка.


 ДЕН 7   /26.03.2020/  СИЯН  /закуска и вечеря/

Закуска. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.


 ДЕН 8   /27.03.2020/ СИЯН → ШАНХАЙ  /закуска и вечеря/

Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен.


 ДЕН 9   /28.03.2020/  ШАНХАЙ  /закуска и вечеря/

Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).


 ДЕН 10    /29.03.2020/  ШАНХАЙ → ХОНГ КОНГ  /закуска и вечеря/

Закуска. Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 16:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 19:50ч и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.


 ДЕН 11    /30.03.2020/  ХОНГ КОНГ → МАКАО  /закуска и вечеря/

Закуска. Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.


Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.


 ДЕН 12   /31.03.2020/ ХОНГ КОНГ → ДОХА

Закуска. Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря. Около 21:00ч трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways”  в 01:20ч. на 01.04.2020 г.


 ДЕН 13   /01.04.2020/ ДОХА → СОФИЯ

Пристигане в Доха в 05:45 ч. Полет за София в 06:50ч и кацане на летището в София в 12:00 ч.



 

                                                                     ПАКЕТНИ ЦЕНИ 
 

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

20.03.2020 г.

2198  Евро /  4299 Лева

   2489 Евро / 4868 Лева

2080 Евро / 4068 Лева

 

 


 ✓   Самолетен билет с АК“Qatar Airways” по маршрут София - Доха – Пекин - Хонг Конг – Доха – София с летищни такси и включен 30кг багаж;


 ✓   Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж;


 ✓   10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* -

  • 3 н. в Пекин (Beijing Wuhuan Hotel или подобен);

  • 1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен); 

  • ​2 н. в Сиян (SkyTel Xian или подобен 4*);

  • 2 н. в Шанхай (Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен ); 

  • 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel или подобен);


 ✓   10 Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира ;


 ✓   Целодневен тур на Макао;


 ✓    Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа;


 ✓   Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела във втора класа;


 ✓    Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа;


 ✓   Климатизиран транспорт;


 ✓   Входни такси за музеите и обектите по програмата;


 ✓    Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;


 ✓   Всички трансфери, упоменати в програмата;


 ✓   Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец;


 ✓   Водач, който ще придружава групата през цялото време.



 §   Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро/ 78 лв, заплащат се предварително в България; 


 §   Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);


 §    Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лева на човек (при минумум 10 записани туриста); 


 §   Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги; 


 §   Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160лв. в зависимост от курса на долара); 


 §   По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.



Полетно разписание:

20 Март QR226 София 22:35 – Доха 04:15 ( на 21-ви Март )
21 Март QR 896 Доха 11:00 Пекин 23:50
01 Април QR815 Хонг Конг 01:20 – Доха 05:45ч 
01 Април QR227 Доха 06:50 – София 12:00


Условия и Забележки:
 

  • При записване се внася  депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване.

  • Офертата важи при минимум 15 туристи.

  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването 

  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.

  • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;

  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Допълнителна информация:
 

  • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,78 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването

  • Офертата важи при минимум 15 туристи.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

  • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

  • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 20.02.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.


Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 570 1315 0000841600 на ЗАД „Армеец”



Оферта № Е93

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти