0895 05 23 05 0893 55 01 94

Швейцария /пролет - лято 2021/

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: E-109

Маршрут: София → Бергамо → Женева → Лозана → Веве → Монтрьо → Женевското езеро → Берн → Интерлакен → Венген → Юнгфрауйох → Люцерн → Цюрих → Шафхаузен → Рейнският водопад → Щайн ам Райн → Люцерн → Лугано → Бергамо → София

Дати на отпътуване: 23.08.2021

Цена от: 1619 лв.
Дата Цена Резервирай
23.08.2021 от 1619 лв. резервация


 ДЕН 1   

Отпътуване в 07:40 ч. от летище София (Терминал 1) за Бергамо с полет на авиокомпания „Wizz Air“.  Пристигане на летище Бергамо в 08:45 ч.  Отпътуване за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; фонтан „Же д`О“ – най-големият в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; Островчето на Жан-Жак Русо с паметника на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад „Бург де Фур“; Кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Настаняване в района на Женевското езеро вечерта. Нощувка.


 ДЕН 2   

Закуска. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Пешеходна разходка в Монтрьо - "перлата на Швейцарската ривиера". Фотопауза във Веве – живописно градче на брега на Женевското езеро. Отпътуване за замъка "Шийон". Свободно време за разглеждане на замъка (входната такса се заплаща индивидуално на място) - най-посещаваният в Швейцария, уникална комбинация на крепост и дворец, възпят в творби на Байрон, Русо и Шели. По желание посещение на фабрика за производство на шоколад. Нощувка в района на Женевското езеро. 


 ДЕН 3   

Закуска. Отпътуване от Монтрьо до Цвайзимен с панорамен или ретро влак по маршута "Golden Pаss", разкриващ впечатляващи гледки към три от най-атрактивните района на Швейцария. Маршрутът по програмата започва от сгушения на източния бряг на Женевското езеро Монтрьо, известен със своята средиземноморска атмосфера, през планините на Pays-d'Enhauts и терасираните, засадени с лозя хълмове на Lavaux под егидата на UNESCO, до сърцето на Бернските планини. Пътуването продължава около 2 ч. Пристигане в Цвайзимен. Отпътуване с автобус за Берн – столица на Швейцария и част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Бундесхаус – сградата на швейцарския парламент; кулата „Кефигтурм“, част от градските защитни стени; улица „Марктгасе“ със знаменитите фонтанчета; Часовниковата кула; Кметството; Къщата на Айнщайн; Катедралата – най-високата в Швейцария; Мечите ями – гордостта на Берн. Нощувка в района на  Интерлакен.


 ДЕН 4   

Закуска. Отпътуване към Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или по желание изкачване със зъбчата железница до (избира се една от двете услуги): 1. Венген – най-голямото селище в община Лаутербрунен, разположено в подножието на Айгер, Мьонх и Юнгфрау. Изкачването започва от Лаутербрунен (784 м) и достига до Венген (1274 м). Венген е типично алпийско селище с колоритни хижи, живописно пръснати по склоновете на планината. Постоянното население е 1300 души, а през зимния сезон достига до 10 000 души. Във Венген, както и в Цермат, е забранено движението на автомобили. Единствено малките електрически автомобили превозват гостите на хотелите от гарата до хотела. 2. Юнгфрауйох – най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау – „покривът на Европа“ (4158 м). Изкачването е с продължителност от 1 ч. и 40 мин. и започва от Лаутербрунен (784 м) до Клайне Шайдег (2029 м). Оттук друго влакче се изкачва към гарата при ледника Айгер, през едноименния тунел към Айгерванд, откъдето се открива невероятна панорама.

Изкачването продължава до гара Юнгфрауйох. От наблюдателната терасата на обсерваторията и метеорологичната станция „Сфинкс“ се открива невероятна алпийска панорама на 360° към най-дългия ледник в Европа – Алеч (24 км) и долината на езерото Тун. Възможност за посещение на знаменития Леден дворец, който заема площ от 1000 кв. м и е разположен на 20 м под Алечкия ледник. Следобед връщане в Интерлакен. Отпътуване за 
Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: Умиращият лъв на Люцерн – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в старата част на градa. Нощувка в района на Люцерн.


 ДЕН 5   

Закуска.  Отпътуване за Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по улица „Банхофщрасе“ – основната търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина, наричана „витрината на Европа“; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепление; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при Рейнския водопад. Отпътуване за Щайн ам Райн – средновековен швейцарски град, разположен на границата с Германия. Пешеходна разходка.  Нощувка в района на Люцерн.


 ДЕН 6   

Закуска. Отпътуване по маршрута на "Gotthard Panorama Express". Пътешествието започва с круиз с моторно или ретро корабче по езерето "Фиервалдщетерзее" от Люцерн  до Флюлен. Отпътуване от Флюлен с панорамен влак по историческия маршрут, свързващ Централна Швейцария с кантона Тичино. "Gotthard Panorama Express" е невероятно чудо на железопътното инженерство със своите безброй мостове, тунели извиващи се в множество лупинги и спирали.  Пътуването общо продължава около 5 ч. и 30 мин. и предлага вълнуващи и незабравими гледки през панорамните прозорци на влака към импозантни планински върхове и брегове покрити с гори, отразяващи се във водното огледало на кристално чисти води. Следобед пристигане  в Лугано. Отпътуване за района на Бергамо с автобус. Нощувка. 


 ДЕН 7   

Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летище Бергамо. Отпътуване в 09.20 ч. за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 12.20 ч.


Продължителност на туристическата програма: 7 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: автобус и самолет


 

настаняване

валидна
(от - до)

цена

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Двойна стая със спалня (не се гарантира)

-

настаняването е включено в основната цена

Допълнително легло в двойна стая

-

настаняването е включено в основната цена

Единична стая

-

435 BGN

 


 


 ✓   Самолетен билет и летищни такси София - Бергамо - София на авиокомпания "Wizz Аir"


 ✓   1 брой ръчен багаж (с размери 40/30/20 см)


 ✓   Групов трансфер летище - хотел - летище


 ✓   Транспорт по описания маршрут с туристически автобус


 ✓   2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лозана / Женевското езеро


 ✓   1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Интерлакен


 ✓   2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Цюрих / Люцерн


 ✓   1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Бергамо


 ✓   резервация и билет (2-ра класа) за панорамен или ретро влак по маршрута "Golden Pаss"


 ✓   разходка с панорамен кораб от Люцерн до Флюлен (около 2 ч. и 30 мин.)


 ✓   резервация и билет (1-ва класа) за панорамната високопланинска железница "Gotthard Panorama Express" от Флюлен до Лугано


 ✓   Пешеходни разходки в Лозана, Женева, Монтрьо, Люцерн, Берн, Цюрих, Шафхаузен, Щайн ам Райн


 ✓   Фотопауза във Веве


 ✓   Посещение на замъка "Шийон" (входната такса се заплаща допълнително)


 ✓   Фотопауза при Рейнския водопад (входната такса се заплаща допълнително)


 ✓   Водач-екскурзовод от България


 ✓   Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец" §   Чекиран багаж до 10 кг


 §   Чекиран багаж до 20 кг или 32 кг


 §   Посещение на фабрика за производство на шоколад


 §   Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Юнгфрауйох


 §   Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Венген


 §   Входна такса за Рейнския водопад (5 CHF)


 §   Входна такса за замъка "Шийон" (12,5 CHF, за деца - 6 CHF)


 §   Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията);


 §   Бакшиш за шофьора (3 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място в края на екскурзията)


 §   Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


 §   Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание


 §   градски транспорт


 §   Разходи от личен характер.
 

  Допълнителни услуги 

възрастова група / цени  

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист

от 1 до 100 години / 134 BGN
 

Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист

до 100 години / 174 BGN
 

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист

до 100 години / 72 BGN
 

Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Юнгфрауйох (при минимум 10 туристи)

от 1 до 100 години / 315 BGN
 

Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Венген (при минимум 10 туристи)

от 1 до 100 години / 29 BGN
 

Посещение на фабрика за производство на шоколад (при минимум 20 туристи)

от 1 до 100 години / 35 BGN
 

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая / на вечер

от 1 до 100 години / 35 BGN
 

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая / на вечер

от 1 до 100 години / 50 BGN
 

Пълноцветен пътеводител за Швейцария на български език на National Georgraphic (319 стр.)

от 1 до 100 години / 24.90 BGN
 

Бохемия BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.

от 1 до 100 години / 20 BGN
 

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

от 70 до 100 години / 0 BGN
 


 


Пояснения:
 

  • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи!

  • Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.

  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

  • Валутни курсове: 1 EUR = 1,160 CHF

  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Оферта № Е109

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти