0895 05 23 05 0893 55 01 94

Мексико - най-добрите курорти и луксозни хотели!

22 Октомври 2021 г.


Здравейте, Любими пътешественици!

Днес ще се пренесем на едно невероятно място... Място, което ще Ви предложи екзотика, красиви плажове, богата древна култура, романтични залези, пикантна храна и... защо не по един шот текила! wink

 



Сигурни сме, че вече сте се досетили коя ще е нашата приказна дестинация за днес, а именно – Мексико! Напоследък, Мексико се превръща във все по-желана туристическа дестинация, най-вече заради пъстрия избор от курортни хотели, забавления и дейности по време на почивка. Това превръща този тропически оазис в идеалното място за Вашето романтично пътешествие -  за незабравим меден месец, годишнина, или пък романтично приключение за влюбени! Поради интереса на все повече двойки към екзотичния Мексико, днес ще споделим с Вас най-добрите и търсени курорти, както и подбрани луксозни хотели за Вашето пътешествие!

Нека първо си припомним малко за географията на Мексико или официално – Мексиканските съединени щати! С обширна територия и трета по-големина в Латинска Америка, Мексико има излаз на Тихия океан (на запад), както и излаз на Мексиканския залив и Карибско море (на изток). И въпреки че Калифорнийския залив на Тихия океан никак не отстъпва по красота, туристите предпочитат да се гмурнат в мексиканска почивка на Карибско море. За това, днес ще се отправим в тази част на Мексико с два от най-търсените екзотични курорти!


 



Започваме нашето пътешествие с Канкун – най-големият и един от най-красивите международни туристически курорти в страната! Канкун е разположен на полуостров Юкатан и мексиканския щат Кинтана Роо, в район известен като Мексиканските Кариби. Самият курорт е построен през 1970 г. с цел туризъм, а с течение на времето и поради големия си успех, Канкун се превръща и в столица-символ на забавленията в Мексико. Не случайно това е една от най-любимите дестинации на туристите - с безкрайните си бели плажове и тюркоазен воден басейн, истински рай и за любителите на водни спортове! В Канкун живота определено кипи денонощно поради разнообразието от дискотеки и барове по прекрасния плаж. Така че, ако Вие и Вашата половинка сте любители на екзонични пътешествия, които включват много вълнуващи усещания, ритмична музика и танци – Канкун е идеалното кътче, което да разпали изкрата на забавленията! 

Специално за Вас, сме подбрали и някои от най-интересните допълнителни екскурзии и забавления, които можете да намерите по време на почивка в Канкун: 

  1. Независимо дали подводния туризъм е сред Вашите любими интереси или не, определо си заслужава да се гмурнете в най-големия подводен музей в света - Museo Subacuatico de Arte (MUSA), намиращ се на о-в Мухерес в Националния морси парк на Канкун! Истински уникално място, събрало заедно изкуството и екологията! Музеят е създаден от английския скулптор Джейсън де Кайрес Тейлър и разполага с над 500 красиви скулптури, направени от рН-неутрален материал, за да запази и насърчи живота на коралите в региона на Канкун! И не се тревожете – ако не сте запалени по гмуркането, можете да се насладите на уникалния музей и чрез обиколка с лодка със стъклено дъно от Канкун! 

  2. В сърцето на Канкун Сити ще откриете „Пазар 28“ (Mercado 28), който е истински символ за курорта със своите автентични мексикански сувенири и изработки, както и ресторанти с мексиканска кухня!

  3. Любителите на приключения непременно трябва да посетят джунглата „Селватика“, където можете да „летите“ над джунглата с канопи, да се изкачвате по висящи мостове, да се разходите из тропическата природа и фауна, както и да карате бъги из джунглата.

  4. Посетете и парк Ксарет (Xcaret), наричан още „свещен природен рай“! Това е един от най-известните еколожични паркове на Мексико, дом на много видове местни птици и застрашени животни.




Несъмнено, по ивицата от плажни хотели в Канкун ще откриете лукс и качествено обслужване по време на Вашия престой. За Ваше удобство и интерес, подбрахме няколко от най-добрите ол инклузив хотели на Канкун:

  • Haven Riviera Cancun 5* –  с удобно местоположение на 2 км. от стадион Beto Avila! Оценен високо от гостите заради отличното обслужване, дружелюбния персонал, чудесния външен басейн и красивата гледка към плажа в Канкун!

  • Marriott Cancun Resort 4.5* - чудесен избор за семейна почивка, оценен високо дори и сред двойките на меден месец! Гостите се радват на приветливо отношение от персонала, професионализъм, както и вкусна храна и закуска със свежи продукти!

  • Riu Caribe 5* - ол инклузив и точно на плажа в Канкун! Само на 5 км. от сърцето на курорта Канкун Сити! Гостите са доволни от хотела поради доброто обслужване, трите открити басейна, както и локацията – изключително удобна за Вашите допълнителни екскурзии!


За тези от Вас, които ще отседнат в областта Пуерто Морелос, препоръчваме и следния хотел:

  • Dreams Riviera Cancun Resort & Spa 5* - високо качество и ол инклузив изживяване, подходящо за семейства и двойки! Гостите са доволни от любезното обслужване, възможността за стая с басейн, както и СПА центъра на разположение!

 
 



Време е да отпътуваме и до нашата втора дестинация за вълшебна почивка – Ривиера Мая! Този курорт също се намира на полуостров Юкатан и мексиканския щат Кинтана Роо, но на юг от Канкун, като се простира от Пуерто Морелос чак до Тулум, с дългата си крайбрежна ивица от цели 140 км.! Един истински рай за романтична почивка – прекрасни плажове и красиви залези! И докато плажовете, белите пясъци и тюркоазените води си приличат с тези в Канкун, атмосферата в Ривиера Мая е по-различна. Различаващото се между двете курортни места е, че в Ривиера Мая няма да намерите дълга ивица от курорти и клубове един до друг – тук зоната е разпръсната като хотелските комплекси са на около 25 км. разстояние един от друг. Тази спокойна атмосфера е предпоставка да се потопите по-лесно в невероятната и богата култура на Мексико! 

В близост до Ривиера Мая се намират и изключително много туристически обекти и забележителности на Мексико, за това без повече чакане – нека разгледаме най-интересните допълнителни екскурзии и забавления от Ривиера Мая:

  1. Няма как да не започнем със Световното културно наследство от списъка на ЮНЕСКО – древния метрополис на маите Чичен Ица, на 150 км. от Ривиера Мая. Разбира се можете да стигнете до тук и от Канкун, но разстоянието е малко по-голямо (187 км. или около 2,5 часа). Един от главните архитектурни паметници на територията на Чичен Ица е Храмът на Кукулкан,който представлява 9-степенна пирамида с височина 24 метра! 

  2. Археологическия обект Тулум, където можеде да видите руините на маите от стария град. Те са в непосредствена близост и до плажа на Тулум, който се счита за четвъртия най-красив плаж в Мексико!

  3. Посетете и невероятния парк в сърцето на джунглата – Експлор (Xplor), където ще откриете впечатляващи и древни скални образувания, както и 14-те най-високи въжени линии за спускане в Ривиера Мая!

  4. Подземната река Рио Секрето е изключителна красива атракция, където да разгледате сталактити и сталакмити докато плавате през пещерите. И още нещо – там ще се насладите на шнорхелинг в залива Акумал, където можете плувате с костенурки в естествената им среда!

  5. Разбира се, за любителите на партитата, Ривиера Мая също може да предложи нещо вълнуващо – най-известната дискотека Coco Bongo, с грандиозно шоу от професионални акробати и музикални изпълнения!


Ривиера Мая по нищо не отстъпва на Канкун щом става въпрос и за красивите хотелски комлекси, като има над 25 огромни и супер луксозни хотели! Още по интересно – според класацията на Форбс за 5-зведни СПА хотели от 2021г., Ривиера Мая намира своето място сред нея с един от най-добрите СПА комплекси! Нека разгледаме няколко подбрани и препоръчани хотели:

  • Grand Velas Riviera Maya 5* – именно това е 5-зведния ол инклузив СПА хотелски комплекс, попаднал в класацията на Форбс! Освен това, комплекса е с изключително висок рейтинг сред двойките! Хотелът разполага с два басейна, фитнес център, собствен плаж и разбира се – отличен СПА и Уелнес център!

  • Barceló Maya Beach 5* - ол инклузив и цели 5 различни ресторанта! В близост до реката Рио Секрето (15 км.)! Гостите са възхитени от обслужването и ресторантите, които предлагат и вкусна мексиканска храна!

  • Catalonia Playa Maroma 4* - само на 20 км. от красивия плаж на Плая де Кармен! Гостите го оценяват високо заради просторните стаи с красива гледка, както и бара на частния плаж!


За тези от Вас, които искат да отседнат в перлата на Мексиканското Крайбрежие, най-популярния курортен плаж по мексиканската Ривиера Мая – Плая де Кармен, препоръчваме следния хотел:

  • Riu Palace Riviera Maya 4.5* - прекрасен избор точно на плажа Плая де Кармен! Този хотел е оценен като най-елегантния хотел от веригата RIU! Гостите го харесват поради красивия и класически интериор, добрия ресторант, както и романтичната атмосфера за двойки!

 

С това завършваме нашето пътешествие до най-популярните и красиви курорти по Карибското крайбрежие на Мексико! Идеалните курортни дестинации за Вашата незабравима семейна или романтична почивка с доза екзотика и приключение!


 




Ако и Вие искате да изживеете магията на Канкун и Ривиера Мая, не се колебайте да разгледате нашите подбрани и проверени предложения за екзотичния Мексико още сега! Ние винаги сме насреща за екзотични пътешествияsmiley

 




До скоро и до нови вълнуващи пътешествия с туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!


 


 

Всички новини »

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти