0895 05 23 05 0893 55 01 94

Невероятният ИЗРАЕЛ! /полет от София/

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: П-423

Дестинация: Израел, Израел

Дати на отпътуване:

Цена от: 0 лв.
Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за почивки в Израел


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

ДЕН-1  Пазара Сарона – Тел Авив – Яфо – Нетания: около 30 км / 35 мин.

Среща на Летище София/Варна за полет София/Варна – Тел Авив.
След пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив, започваме деня с посещение на пазара Сарона, който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито, сравним с Ла Бокерия в Барселона. Ще се разходим по главните улици на икономическия и финансов център на Израел -  Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус. 
Продължаваме към Яфo, който привлича туристи със своето пристанище, с 8000 годишна история и ще се разходим по тесните му улички. и из реставрирания квартал на художниците. Посещаваме още и Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. 
Настаняване в хотел в Нетаня. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2   Кесария – Хайфа – Назарет – Капернаум – Табха – Тиберия: около 104 км / 1 час и 30 мин.

Закуска. Отпътуваме за Кесария - градът, известен с впечатляващия амфитеатър, от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел. 
 
След това посещаваме Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура. 
Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.

След Назарет ще посетим Капернаум - мястото на апостолите и градът, определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър. 
В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". 
Вечеря и нощувка в хотел Тиберия.

ДЕН-3   Разходка с лодка – Голанските възвишения – Каср ал Яхуд – Йерихон – манастира на изкушението – Мъртво море – Кумран – Витлеем: около 176 км / 3 часа и 30 мин.

Закуска. Започваме деня с една приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел. 
След мини-круиза ни, се отправяме към Голанските възвишения, за да се насладим на чудесната панорамна гледка. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордания, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран - мястото където са открити прочутите ръкописи. Вечеря и нощувка в хотел във Витлеем.

ДЕН-4   Йерусалим - стар град – Витлеем: около 9 км / 35 мин.

Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон. След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван. 
По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена. 

Остатъкът от деня ще прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен. 
Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена, популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане. Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол. Следобед се връщаме във Витлеем и посещаваме Базиликата Рождество Христово. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН-5   Витлеем – летише Бен Гурион – София/Варна:

Закуска. Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути.

Забележки: 
Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен. В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.
 
Полетно разписание:
Превозвач: WIZZ AIR

София 06:20 Тел Авив 08:50
Тел Авив09:40  София 12:25
 

Трансфер летище - хотел – летище:

Продължителност – около 1 час и 20 минути в посока с 3*/4* автобус.
 
 
 
 

 

Условия за резервация:

Депозит 30%, платен към туроператора до 24 часа след резервиране.
Доплащане 21 дни преди тръгване.
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
 


Анулации:

До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 21 дни - 100% като такса анулация.

 

Условия за потвърждаване и анулиране:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа, Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.
При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

 

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 120 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

 

 

 

 

 

  • Директен полет с включени летищни такси София - Тел Авив – София с авиокомпания WIZZ AIR;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 1 нощувка, закуска и вечеря в хотел в Нетания;
  • 1 нощувка в хотел, закуска и вечеря в Назарет;
  • 2 нощувки в хотел, закуска и вечеря във Витлеем;
  • Разходка с корабче по Галилейското езеро;
  • Holiday Travel Kit – шапка, карта на Израел,
  • Сертификат за хаджийство;
  • Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
  • Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
  • Гранични такси;
  • Входни такси по време на всички обиколки;
  • Медицинска застраховка
  • Представител на туроператора с български език за целия престой;
  • Включена застраховка "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ"

 

  • Бакшиши за шофьорите около 3 щатски долара на ден; 
  • Бакшиши за местния екскурзовод около 5 щатски долара на ден;
  • Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
  • Лични разходи;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр.: туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
  • Цените са калкулирани с параметри 700 щатски долара/тон при курс за 1 евро = 1.1 щатски долара и е възможно начисляване на горивна такса от страна на превозвача.
     

Етикети екскурзия в израел организирана екскурзия в израел екскурзия с водач на български език до петра посещение на петра екскурзия със самолет до израел екзотична екскурзия незабравимо пътешествие в израел група с водач на български екскурзия с екурзовод на български език екскурзия до свещената земя античния град в кесария кумран и крепостта "масада" екскурзоводско обслужване на български език панорамна автобусна обиколка на тел авив пешеходна разходка в стария град яфо панорамна гледка от яфо към тел авив и неве цедек обиколка на хайфа с изкачване на планината кармел посещение на бахайските градини посещение на църквата "благовещение" посещение на църквата "св. йосиф" посещение на табха изкачване с автобус на планината на блаженствата обиколка около галилейското езеро посещение на юдейската пустиня посещение на кумран посещение на крепостта "масада" организирано посещение на църквата "рождество христово" във витлеем получаване на поименен сертификат за хаджийство коледа в израел коледа в йордания туристическа агенция фенси холидейс фенси холидейс оод fancy holidays лицензиран туроператор туристическа агенция във видин туристическа агенция в софия почивки и екскурзии екзотични почивки и екскурзии организирани пътувания с екскурзовод туристически агент
Оферта № П423

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти