0895 05 23 05 0893 55 01 94

Почивка в Северен Кипър! /директен полет - 4, 5 и 7 нощувки/

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Комбиниран транспорт Комбиниран транспорт

Код на програма: П-138

Дестинация: Ларнака, Кипър

Дати на отпътуване:

Цена от: 0 лв.
Запитване
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Важна информация

 ДЕН 1   Полет София – Ларнака. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел.


 ДЕН 2  

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Никозия (около 35 евро). Ще имате възможността да разгледате столицата на две държави Кипър/ южната гръцка част/ и турската република Северен Кипър.

Историческият център на града се намира между стените на стара венецианска крепост от 16 век, чиито стени са с дължина около 5 км. Три врати, носещи имената на важни селища на острова - Кирения, Пафос и Фамагуста, са отвеждали към града. Една от тях е единствената гранична порта между две страни.
Ще посетим някои от историческите и архитектурни паметници: джамията Селимие – бившата готическата катедрала Света София; големия хан – Керван сарай/стара източна гостилница/; Покрития пазар - Бандабулия; площад Ататюрк с венецианската колона.
Свободно време за самостоятелна разходка из пазарите и различните занаятчийски работилници. Връщане в хотела. Нощувка.


 ДЕН 3  

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Кирения (около 35 евро).
Наричат този живописен град на Средиземноморието - перлата на Северен Кипър.
По време на екскурзията ще посетите замъка Св. Иларион, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах,  живеел в собствена отшелническа килия.

Разположен е на 732 м над морското равнище и за всичките години на своето съществуване не е бил превзет. Един прекрасен образец на защитна крепост, който става кралска резиденция на три нива. Във вътрешността му се намира църквата от 1110 г посветена на Св. Христофор – „носещия Христа“.

След това ще посетите селото Белапаис, което се намира в планината над Кирения – едно от най-красивите с прочутото едноименно абатсво, което датира от 14-ти век. В запазената до днес зала се провеждат фестивали на класическата музика.Също така ще разгледате и крепостта на Кирения, чийто строеж е започнал през 10в и многократно е претърпяла изменения. След обсадата на турците през 1570 е била превърната в затвор за известни заточеници. Разходка по забележителното киренийско пристанище, от чиято тераса ще видите яхти от цял свят. От другата страна на пристанището се намират каменните къщи на някогашния венециански квартал.

След обиколката ще имате свободно време да седнете в някое от живописните кафенета или да посетите многобройни магазини.
Връщане в хотела. Нощувка.


 ДЕН 4  

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Фамагуста (около 35 евро).
Градът се счита за най-големия търговски и промишлен център на Северен Кипър.
Ще можете да разгледате Археологическия музей, който притежава богата колекция от икони, повечето от които датират от 18-ти век и са от църквата Св. Барнабас. Базалтовият воденичен камък, от който са изработени алеите в градината на манастира е от района на Енкоми, другите колони и плочи, с които е изграден той са от град Саламис. Стаите, в които са живеели монасите в момента са превърнати в музей. Ще посетите и останките на древния Саламис, основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. След това турът продължава с посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 - 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. Свободно време за самостоятелна разходка в пределите на стария град Фамагуста, да се полюбувате на пейзажите, архитектурата и да опитате сладоледа по оригинална турска рецепта.
Връщане в хотела. Нощувка.


 ДЕН 5  

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до полуостров Карпаз, известен със златните си плажове (около 38 евро). Посещение на базиликата Света Троица от 6-ти век, която се намира в село Сипахи.

По пътя ще правим спирка за фотопауза на красивите гледки, които се откриват на хоризонта.
Полуостровът завършва с нос Зафер или Св. Андрей.
В края на разходката ще посетите манастира на светеца Андрей Първозвани, един от най-значимите на острова, защото има извор/аязмо с целебна вода. Според легенда самия апостол веднъж насочил моряците от един кораб да потърсят изворите именно на полуострова, за да излекуват слепотата на капитана. Те открили на това място кладенци и чудото се случило и за благодарност всички приели християнството.

Ще видите дългия 2 километра пясъчен плаж, който все още е непокътнат и се намира на територията на национален парк. Тук снасят яйцата си големите морски костенурки Карета-Карета. Ще имате свободно време за обяд в рибен ресторант, както и време за плуване в Средиземно море. Връщане в хотела. Нощувка.


 ДЕН 6  

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Морфи с турско име Гюзелюрт (около 38 евро).

Ще посетите манастира Св. Мамас/ чийто патрон се ситал за покровител на укриващите данъци/ и археологическия музей на градчето. Също така ще имате възможност да посетите древния град Соли и чудесната екзпозиция „Златните листа на Соли“, включваща артефакти -  бижута и лични предмети на млада жена и нейното дете.
Посещение на руините на двореца Вуни, известен с лебедовата мозайка. Състоял се е от 137 стаи и е бил построен на хълм от финикийски крал, който е искал от него да може да наблюдава съседния град Соли. Тук има следи от битката с персийците през 498 г. пр. Хр. Връщане в хотела. Нощувка.


 ДЕН 7  

Закуска. Свободно време. Възможност за Традиционна Кипърска вечер в таверна.
Едно прекрасно изживяване в типично кипърско заведение.
Менюто се състои от много разядки – традиционни предястия/ сирене халуми, хумус с хлебчета, кюфтенца с пълнеж и подправки/. Следва основното ястие.  За десерт ще опитате прочутата турска баклава.


 ДЕН 8  

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ларнака. Полет за София.

 

 

  


 ✓   Самолетен билет до Ларнака с България Ер, с включени такси и багаж 20 кг

 ✓   4, 5 или 7 нощувки в избрания хотел и на съответната база


 ✓   Трансфер летище – хотел – летище


 ✓   Медицинска застраховка асистанс „Помощ при пътуване в чужбина” в размер на 10 000 евро на ЗАД Армеец


 ✓   Представител на място на английски език. §   Екскурзии на място, които се заявяват и заплащат на място в Кипър

 §   По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма


 §   Доплащане от 10 евро за застраховка на лица над 80 години


Начин на плащане:

депозит 30% при записване;

доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване! 


Необходими документи при записване:

международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!


Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

До 60 дни от датата на заминаване – без неустойка

От 59 дни до 30 работни дни – 30% от стойността на пакета

От 30 дни до деня на отпътуване – 100%


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кипър.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло е подходящо и за лица с ограничена подвижност.
 
Вид използван транспорт: Самолет и (Кола/Автобус/Микробус)

Разписанието на полетите при различните нощувки са:
7 н. четвъртък - четвъртък: 16:15 от София, 18:20 в Ларнака, обратно в 19:00 и в София в 21:15
7 н. неделя - неделя: 07:50 от София, 09:55 в Ларнака, обратно в 10:35 и в София в 12:50
4 н. неделя - четвъртък: 07:50 от София, 09:55 в Ларнака, обратно в 19:00 и в София в 21:15
5 н. четвъртък - вторник: 16:15 от София, 18:20 в Ларнака, обратно в 19:00 и в София в 21:15

Забележки:
* Няма минимален брой участници за осъществяване на пътуването
* Бебета до 2-годишна възраст, пътуват без място в самолета, срещу такса от 100 лева
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”


Оферта № П138

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти