0895 05 23 05 0893 55 01 94

ТОП сафари дестинации: Къде да отидем на сафари?

05 Ноември 2021 г.


Здравейте, Любими пътешественици!
Днес ще се отдадем на едно истинско приключение, подходящо за всеки, който обича силните и вълнуващи емоции...

 Ние от ФЕНСИ холидейс знаем, че нашите пътешественици винаги са любопитни към света около тях и нямат търпение да преоткрият още и още от него. Знаем също и че далечните пътешествия винаги са вървели ръка за ръка с приключенския дух! За това днес сме подготвили статия за всички приключенци и откриватели, в която ще разгледаме нашите ТОП дестинации за едно незабравимо сафари изживяване!

 
Разбира се, започваме нашето приключение с първият вид сафари, от където започва всичко – класическо сафари в Африка! Самият произход на думата „сафари“ носи своето начало от един от африканските езици – суахили, като в превод термина означава „пътуване“.  Несъмнено, това е едно от най-вълнуващите сафари изживявания, което можете да имате по време на Вашето пътешествие. Класическото сафари в Африка е сред водещите ваканционни преживявания, чрез което да се насладите на диви животни в естествената им среда. При срещата Ви с дивото ще видите животни като лъв, леопард, черен носорог, антилопа гну, зебра, африкански слон и други! С най-автентичните дестинации – саваните на Танзания и Кения, Африка остава на първо място в сафари класацията, където да се насладите на най-популярните сафари резервати! 
В Танзания можете да се насладите на най-известния парк и символ на африканското сафари – националния парк Серенгети! Освен него, в Танзания ще бъдете очаровани и от националния парк Таранжир (или Тарангире), удивителното езерото Маняра – олицетворение на един истински красив пейзаж, парк Нгоронгоро, Националния парк Микуми и още много други!
Кения по нищо не отстъпва на Танзания в сафари дестинациите, като тук ще откриете най-популярния парк за диви животни в Кения - Националния резерват Масай Мара! Освен това, в Кения ще се насладите и на езерото Накуру с приказната си гледка и огромните ята фламинго, националния парк Цаво (разделен на Цаво Изток и Цаво Запад), националния парк Абердаре със спиращите дъха водопади, националния парк Найроби и още много други!
Ако вече сте се изкушили за едно сафари пътешествие до Африка, ФЕНСИ холидейс Ви представя няколко препоръчани и подбрани оферти:

Тук е време да се спрем и на още една невероятна дестинация за класическо, диво сафари този път в Южна Азия, а именно – Шри Ланка. В днешно време, Шри Ланка заслужено оглавява класациите за сафари заедно със саваните на Африка поради изобилието си от национални паркове и разнообразие от диви природа и животински свят! Тук можете да срещнете слонове, леопарди, пауни, диви биволи, мангусти, самбурски елени и много други! В Шри Ланка ще се докоснете до дивото чрез популярните резервати като националния парк Удавалаве (Udawalawe National Park), националният парк Яла (Yala), националния парк Уилпату (Wilpattu) и още!

 След като посетихме класическото сафари в Африка и Шри Ланка, вече е време да се пренесем в пустинята за едно по-различно, но също толкова вълнуващо сафари преживяване! Сафарито в пустинята се превръща във все по-популярен избор за незабравимо приключение. Спокойствието и тишината, недокоснатите пясъчни дюни, къмпингуването в здрача насред златистата пустиня... всичко това е едно различно и също толкова вълнуващо сафари изживяване! 
Разбира се, започваме това приключение с най-търсената дестинация за пустинно сафари – бляскавия Дубай! Тук ще се впуснете в сафари с луксозни 4х4 джипове докато не се потопите напълно в сърцето на Арабската пустиня, обикновено с пауза във ферма за камили, където можете да се порадвате на интересните животни, а след това с прекрасен завършек в бедуинско селище с вечеря под звездите!
Нашето второ предложение за пустинно сафари е Йордания и пустинята Уади Рум (Wadi Rum) – един истински пейзаж от червеникав пясък, тесни каньони, изваяни пясъчни форми и високи скали. В превод името на пустинята означава „Лунна долина“ и не случайно посещението й е една от най-големите аткракции в Йордания. Тук също можете да бъдете част от вълнуващо джип сафари с нощувка в бедуински палатков къмпинг с уникална вечеря и луксозни шатри!
И на трето място, но не по важност, няма как да не отидем на сафари в Египет за една сбъдната арабска приказка в пустинята Сахара – една от най-големите пустини в света, дом на неповторима красота и египетската магия. Мистериозната Сахара има много лица – безкрайни бели и златисти дюни, горещ и мек полъх, вълшебна тишина... тук ще се потопите в пясъчното море далеч от цивилизацията! Египетското сафари ще Ви даде възможност да „прелетите“ през дюните с джип или бъги, но още по-вълнуващо е язденето на камили сякаш сте герой от арабска приказка! Усещането да сте на гърба на камила насред красивата Сахара, яздейки в равномерен ритъм и с леко поклащане, е едно несравнимо преживяване!
Ако сте готови да се впуснете в приключението насред пустинята, Ви представяме няколко препоръчани оферти за пустинно сафари:И накрая ще споменем и едно нестандартно сафари изживяване насред морето и океана, така нареченото „синьо сафари“ или водна разходка! Обикновено, синьото сафари започва с круиз на яхта или лодка, от където можете да се гмуркате и да преоткриете невероятния подводен свят! Огромна част от нашите пътешествия имат опция за „синьо сафари“, като тук отново можем да споменем Египет с прекрасните коралови рифове, както и повечето екзотични дестинации като о-в Занзибар, Доминиканската република, Малдивските острови – идеалната възможност за шнорхелинг, водни спортове и плуване из кристалните води!
Ако сте любители на силните усещание, можете да се гмурнете в дълбокото с ФЕНСИ холидейс и нашите екзотични предложения: 


 

С това завършваме нашата статия за ТОП сафари дестинации и приключения! Надяваме се, че е била полезна и интересна за Вас! smiley

 
До скоро и до нови вълнуващи пътешествия с туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!


 


 

Всички новини »

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти