0895 05 23 05 0893 55 01 94

ТОП 10 на най-добрите плажове в Доминикана!

26 Януари 2022 г.


Здравейте, Любими пътешественици!
Време е да се разходим заедно по едни от най-красивите екзотични плажове...


 



 
Сезонът на екзотичните пътешествия е в своя разгар точно сега и няма нищо по-хубаво от това да помечтаем малко за слънцето и тропическия бриз в тези студени дни. Но става и още по-хубаво – защо само да си мечтаем, когато можем да превърнем този екзотичен сън в реалност? Сигурни сме, че вече планирате своето следващо екзотично пътешествие, за това и днес ще се разходим заедно по красивите, тропически плажове на Доминиканската република – една от най-търсените екзотични дестинации този сезон!

Доминикана несъмнено е рай на екзотиката пълен със спиращи дъха плажове. Тук със сигурност ще откриете всичко, от което имате нужда – от тропически оазиси на спокойствието до горещи места за парти. Бреговата линия на страната може да задоволи всеки вкус! Доминикана е благословена с целогодишни топли температури на климата и водата, така че опаковайте любимите си бански костюм и се насладете на своята тропическа приказка! И нека не губим повече време, а започнем нашата екзотична разходка с ТОП 10 на най-добрите плажове в  Доминиканската република!

 

1. Playa Bavaro, Punta Cana

Няма как да не започнем с плажът, считан за един от най-добрите в цяла Доминикана, а именно плаж Баваро. Един истински рай от кадифено мек пясък, високи стройни палми и тропически колиби по плажа! Може би и една от най-популярните курортни дестинации за почивка в Доминикана, тъй като плаж Баваро има и отлична локация в източната част и само на 15 км. от международното летище на Пунта Кана. Като цяло, плажовете по крайбрежието от Пунта Кана до Уверо Алто са несравними с всички останали плажове на Карибите, както по отношение на меката си бяла текстура, така и по отношение на топлите си води. Въпреки липсата на задръжки за развитие, особено в географски централния район на Баваро, курортите и плажовете тук все още успяват да предложат идиличен карибски морски пейзаж за привидно безкрайна тълпа от търсещи слънце.

  • Bahia Principe Grand Punta Cana 5* - прекрасен комплекс с ол инклузив настаняване, само на 6 км. от центъра на Пунта Кана!

  • Barcelo Bavaro Palace 5* - луксозен, ол инклузив комплекс с 2-километров частен плаж и коралов риф!

  • Majestic Elegance Punta Cana 5* - първокласен хотелски коплекс само на 5 мин. пеша от плажа! 

 

2. Playa Boca Chica

Плажът Бока Чика е идеалното място за всеки, който обича оживени купони на плажа с питие и силна музика, или общо казано – това е плажът на доминиканските партита! Разбира се, все още можете да намерите красиви кътчета по крайбрежието с бял пясък и топли води, но това никак няма да е спокойно и тихо излежаване на плажа. Бока Чика се намира само на 30 км. от столицата Санта Доминго и е доста известен сред пътешествениците, защото тук нощният живот винаги кипи! Облицованият с кокосови палми плаж ще Ви предложи изобилие от барове, пазарчета, щандове за храна и ресторанти!
 

3. Playa Rincón

Плаж Ринкон е разположен на полуостров Самана и ще ви очарова със своята непокътната екзотика – като снимка от пощенска картичка! Тук ще се насладите на недокоснат плаж, украсен с блестящ бял пясък и люлеещи се палми. Самият плаж всъщност се намира на недостъпно място, като до него можете да стигнете по два начина: с автомобил - джип или
 

4. Las Galeras

И тъй като вече го споменахме, нека не пропускаме и малкото селце Лас Галерас в самия край на полуостров Самана, което е популярно из цял свят със своите живописни плажове. Лас Галерас е едно спокойно и чаровно кътче, недокоснато от масовия туризъм, като тук ще срещнете оживена риболовна култура, за всички любители на риболова! Други значими развлекателни дейности включват гмуркане, разходка с лодка, конни обиколки и обиколки с четириколки ATV.
 

5. Kite Beach

Световно известен със своите невероятни водни спортове, Кайт Бийч, в град Кабарете, получава името си поради отличните условия за кайтбординг / кайтсърфинг на плажа! Този международно признат плаж също е популярно място за уиндсърфинг. И още нещо любопитно – Кайт Бийч е домакин на годишния „Master of the Ocean World Championship“, където участниците от цял свят се събират, за да участват в различни водни състезателни дейности като кайтборд, сърф, уиндсърф и изправено гребло. Това непременно е перфектното място за всеки любител на водните спортове!
 

6. Playa Dorada

Разположен по крайбрежието Амбър, плаж Дорада е един от най-известните плажове в Доминиканската република и страхотен център на ол инклузив плажни курорти.
 

7. Juanillo Beach

Плаж Juanillo е един от най-добре поддържаните плажове в Доминиканската република и въпреки че плажът е отворен за обществеността, входът се охранява от Cap Cana. Само туристите на този курорт или тези, които са закупили карта на посетител на контролно -пропускателен пункт могат да стигнат до тук, но мястото наистина си заслужава! Спокойните и чисти води с цвят на топаз са добре украсени от извисяващи се палми – истинска, живописна картина! Плажът се поддържа чист всеки ден, като на сутринта се почиства редовно дори от водорасли, донесени от вятъра. 
 

8. Macao Beach

Някога считан за един от най-красивите и непокътнати плажове в Доминиканската република, Макао Бийч бързо претърпява голямо градско развитие поради своята популярност сред туристите. Разположен около плажния град Пунта Кана, плажът Макао предлага великолепна брегова линия, която все още поддържа тиха, спокойна атмосфера. Територията е включена под защитата на ЮНЕСКО като един от най -красивите плажове на Карибите, за това и чистотата на плажа се следи внимателно! Любителите сърфисти могат да се насладят на меките вълни на плаж Макао, а за сърф ентусиастите има и високо реномирано сърф училище - Macao Surf Camp!
 

9. Sosua Beach

Малкият плаж се намира в град , Пуерто Плата и бреговата му ивица има форма на полумесец. Плажът привлича огромен брой пътешествениците поради разнообразието от услуги и неограничени забавления. Можете да се насладите на дейности като: гмуркане с шнорхел, гмуркане с акваланг, бодиборд, гребло, кайтсърф, плаване с катамаран, бананова лодка и много други водни забавления като самите брегове са пълни с водни училища за начинаещи! Освен това, ще откриете и разнообразие от кафенета, барове и ресторанти, както и различни туристически магазинчета за сувенири.
 

10. Cayo Levantado Beach

Известен също като остров Бакарди, плаж Кайо Левантадо разполага с обществен плаж, достъпен за всички, и частна охраняема зона, принадлежаща на луксозния хотел Grand Bahia Principe Cayacoa. Разбира се, на която и част от плажа да бъдете ще останете очаровани от фина брегова линия с бял пясък и искрящи лазурни води! Водите на плажа са спокойни, като има и спасители, които патрулират в района. Ще откриете и малък остров, където можете да се насладите на гмуркане с шнорхел, слънчеви бани или наблюдение на морския живот.

 


 

С това приключваме нашата статия за ТОП 10 на най-красивите плажове в Доминикана! Ако се интересувате от повече информация за Доминиканската република, можете да прочетете нашия пътеводител, както и нашата статия с травъл съвети преди пътуване! smiley

Насладете се на екзотичната страна с нашите проверени и препоръчани оферти за Доминикана още сега!


 



До скоро и до нови вълнуващи пътешествия с туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!

 




 

Всички новини »

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти