0895 05 23 05 0893 55 01 94

Доминиканска република - пътеводител!

02 Юли 2021 г.


Здравейте, Любими пътешественици!
Време е да стегнем багажа си и да разгърнем картата, защото ще се отправим към една далечна и екзотична дестинация

 


Понякога всеки от нас си мечтае за екзотично бягство някъде надалеч... седнали на красив плаж под слънчевите лъчи и високите палми, любувайки се на белия пясък и спокойствието. Всичко това може да бъде реалност когато отпътуваме за Карибите, но къде ли точно да отидем? Разбира се, че в прекрасната Доминиканска република! Именно за това, днес от ФЕНСИ холидейс избрахме да споделим с Вас нашия пътеводител за Доминикана, изпълнен с полезна информация и интересни факти.


Нека първо се запознаем с нашата екзотична дестинация! Доминиканската република е островна държава в Карибско море, която заема по-голямата част от о-в Хаити и е втората по-големина измежду всички Антилски държави след Куба. Доминиканските брегове се измиват и от Атлантическия окен и от Карибско море, а бреговата линия е дълга почти 1300 км., което говори за внушителен брой големи и малки курорти. Някои от тези известни курорти и плажове са Бока Чика, Хуан Долио, плажът Баваро, както и популярния район Пунта Кана, където кацат почти всички чартърни полети. Столицата е Санта Доминго и е разположена в южния бряг на страната, а официалния език на държавата е испанския. Времето в Доминикана е повлияно от тропически мокър климат, като това включва горещи температури, приятен бриз и няколко дъждовни периода, които са през лятото от юни до септември. Най-добрите и слънчеви месеци за посещение са декември, януари и февруари, а точно заради това ние от ФЕНСИ холидейс сме се погрижили да Ви предложим неустоими пътешествия до Доминикана за коледните и новогодишните празници! В Доминиканската република ще се потопите в богата история и култура, които са съчетание от традициите на коренното население (индианците от племето Таино) и испанските колонизатори. Точно заради това е хубаво да разгледате интересната архитектура и културните паметници, датиращи още от времето на Испанската империя. За любителите на природата, можете да разгледате и националния парк в Доминикана – Morne Trois Pitons, който е обект на ЮНЕСКО и включва Кипящото езеро (второто по големина в света), кални езера и малки гейзери. Освен красивата екзотична природа на Доминикана, можете да се насладите и на различни водни забавления и спортове като подводно гмуркане и шнорхелинг.


А сега нека разгледаме и някои от най-интересните факти за Доминиканската република:

 

  • Доминиканската република е била под владението на Испания повече от 300 години, а своята независимост е получила през 1821 г.

  • Когато Христофор Колумб открива острова (случайно) през 1492 г., той първоначално го назовава La Isla Espanola („Испанският остров“), но по-късно го латинизират на Hispaniola. След като Доминиканската република получава своята независимост, тя е кръстена на Св. Доминго – покровител на астрономите.
 
  • Санта Доминго е най-старият град в колониална Америка, поради което историческия център на столицата бива включен в ЮНЕСКО. 
 
  • Доминиканската кухня е изключително разнообразна и вкусна, а Ла Бандера (в превод „Национален флаг“) е най-традиционното им ястие от задушено месо, червен боб и ориз.
 
  • Основните експортни продукти на Доминикана са захарта, какаото, кафето и тютюна. И въпреки, че страната е основен износител на тютюн в света, доминиканците почти никога не пушат цигари.
 
  • Доминиканците обичат да празнуват с питие в ръка, а най-популярния алкохол там е доминиканския ром.
 
  • Меренге е националният вид музика и танц, произхождащ от Доминикана, който се е превърнал и в много популярен жанр в Латинска Америка.
 
  • Националният спорт на Доминикана е бейзболът, което е и голяма гордост за местното население.
 
  • Доминиканското знаме от три цвята – червен, бял и син, е единственото знаме, върху което е изобразена Библията. Това подсказва също и че местното население е изключително религиозно и навсякъде в страната можете да срещнете надписи, свързани с Бог.
 
  • Доминиканската република се превръща в дом на около 2000 гърбати кита всяка година по североизточното крайбрежие и залива Самана. Това се случва, защото китовете мигрират от Атлантическия океан към топлите доминикански води по време на размножителния им период.
 

 

С това завършваме нашето вълнуващо пътешествие до Доминиканската република! Надяваме се, че нашият пътеводител е успял да грабне интереса Ви!
Ако желаете да се насладите на карибския рай, можете да разгледате нашите проверени и препоръчани оферти за Доминиканската република още сега! smiley


 
До скоро и до нови вълнуващи пътешествия с туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!

  
 

Всички новини »

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти