0895 05 23 05 0893 55 01 94

Сейшелски острови - пътеводител

14 Юни 2021 г.
 

Здравейте, Любими пътешественици!
Пригответе се за доза щастие и много приключения, защото е време да отпътуваме заедно на една екзотична дестинация!

 



Понякога всички искаме да избягаме от монотонното ежедневие и да разнообразим живота си с нови, вълнуващи емоции и приключения. За това днес ще се пренесем на едно райско кътче с безкрайни бели плажове, синя океанска вода и пъстро разнообразие от  животински и подводен свят. Именно това са Сейшелските острови – идеалното съчетание от екзотика, спокойствие и тропически рай!


Нека първо се запознаем със Сейшелските острови! Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. По-голямата част от островите са необитаеми, като много от тях са природни резервати. Най-големият остров е о-в Махе, който е част от островната група на така наречените „гранитни сейшелски острови“. Република Сейшели е една от най-малките държави на света, а нейната столица – Виктория е дом на 86% от населението на острова, въпреки своята скромна територия. От историческа гледна точка, Сейшелските острови са били необитаеми през по-голямата част от записаната история, преди да бъдат срещнати от европейците през 16-ти век. Характерни за Сейшелските острови са буйната тропическа растителност, благоприятния климат, красивите плажове с бял пясък и огромния подводен свят. Сейшелите са дом на някои от най-големите колонии от морски птици на света, като о-в Арид има повече брой морски птици от всички други гранитни острови, взети заедно. Морсият живот също е изключително разнообразен, с много морски костенурки и повече от 1000 вида регистрирани риби.


А сега, нека разгледаме някои от най-интересните факти за Сейшелските острови:

  • Според легендите, Сейшелските острови са били скривалище на френски пирати, като най-известният от тях е бил Оливие Лавасьор (Olivier Levasseur). Говори се, че преди да бъде обесен, Оливие е хвърлил в тълпата медальон със странни надписи и казал, че който успее да разшиврова кода ще открие съкровището. И до ден днешен има хора, които вървят по стъпките на легендите и се опитват да открият скритото богатство.

  • Около 99% от територията на Сейшелите е вода. Екзотичното кътче се простира на 1,374,000 км2, а от тази голяма площ само 459 км2 са заети от суша. Може би това звучи като идеалната дестинация за любителите на подводни приключения като гмуркане с шнорхел в дълбоките сини води.
  • Джакфрут или така нареченото още хлебно дърво (breadfruit) е много популярен екзотичен плод на острова. Това е най-големият ядивен плод, растящ на дърво. Според стара легенда, всеки който яде от този плод докато е на Сейшелите, ще се върне отново на острова някой ден, за това не пропускайте да го опитате!
  • На островите Праслин и Кюриуз, на Сейшелските острови, може да бъде открито едно от най-изключителните палмови дървета в света – Коко де Мер (Coco de Mer). Най-известната характеристика на палмата са нейните огромни семена – най-големите и най-тежки семена в растителния свят. Поради необичайната си форма и размер, ядката се възприема също и като растение с изключително мощни качества на афродизиак. 
  • Сейшелите са дом на цели два природни обекта, вписани в листата на ЮНЕСКО. Единият от тях е природният резерват Вал ду Ме (Vallée de Mai), а другият - вторият по големина коралов атол в света Албадра Атол (Albadra).
  • На остров Санта Ана се намира първият морски парк в Индийския океан с многоцветни коралови градини и подводен театър. Смята се, че този остров е бил тайната Райска градина, обитавана от Адам и Ева, което доближава Сейшелите още повече до нашата представа за рай на земята.
  • На Сейшелите има само един индуистки храм – Арул Миху Навасаки Винаяхар (Arul Mihu Navasakthi Vinayagar), който е посветен на индуистия бог на безопасността и просперитета. Заслужава си да посетите този храм с невероятна архитектура и изобилие от цветове и рисунки.
  • На Сейшелските острови има цели три говорими езика – английски, френски и креолски.
  • От островите на Албадра Атол произлиза гигантската сейшелска костенурка – Албадра. Тези удивителни животни достигат дължина до 120 см. и може да тежат до 250 кг. 

 


 

С това завършваме нашето вълнуващо пътешествие днес. Надяваме се, че то е успяло да Ви пренесе в един по-цветен и екзотичен свят!
Ако желаете да се насладите на тропическия рай на Сейшелските острови, можете да разгледате нашите проверени и препоръчани оферти още сега! smiley


 


 

До скоро и до нови вълнуващи пътешествия с туристическа агенция ФЕНСИ холидейс!


 



 

Всички новини »

Присъединете се към бюлетина

За да получите най-добрите оферти